Appeltjes van het Meetjesland

Zaterdag 16 maart 2024 : Voorstelling Jaarboek 74

U herinnert zich misschien dat we vorig jaar de voorstelling van ons jaarboek noodgedwongen even moesten uitstellen, ondanks dat het klaar lag. Dit jaar is het weer van dat, om diverse redenen. Maar niet getreurd, zo’n voorstelling een maandje later biedt ook voordelen.

U bent van harte welkom op zaterdag 16 maart om 14.30u in het gewezen gemeentehuis van Zomergem (Markt 1, 9930 Zomergem – Lievegem). Dat er opnieuw een band is met het jaarboek wordt hiermee in feite prijsgegeven. Benieuwd?

Van het gemeentebestuur van Lievegem kregen we de toelating om dit mooie gebouw voor deze gelegenheid te gebruiken. En wat meer is: het bestuur biedt de aanwezigen, u dus, een drankje aan. Een glas in de hand babbelt makkelijker.

Maar dit jaar staat er meer op het programma: naast de voorstelling van ons jaarboek willen we opnieuw iemand opnemen in de Orde van den Groenen Boomgaard. Hiermee wensen we iemand die zich inzet voor de kennis van het Meetjeslands verleden en de verspreiding ervan, via onderzoek en/of organisatie, te onderscheiden. Deze, veeleer uitzonderlijke, eer valt deze keer Jan Luyssaert te beurt. Voor wie hem niet kent, verklappen we dan ook maar alleen dat hij geen (gewezen) bestuurslid van onze eigen vereniging is.

Het bestuur besliste ook om de prijs van het lidmaatschap opnieuw tot 20 euro te beperken. We willen dan ook zoals voorgaande jaren vragen om, wie het boek niet komt afhalen, de portkosten (zie de bijlage in het boek) te betalen, want dit is voor het Genootschap een vrij zware dobber. Dit wordt trouwens, zeer goed opgevolgd, waarvoor onze dank.

Het bestuur hoopt jullie talrijk te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groeten,
Filip Bastiaen – Ronny Debbaut – Frederik De Cocker – Maria De Laere – Pieter De Reu – Sophie Huysman – Jonas Maebe – Hugo Notteboom – Walter Notteboom – Paul Van De Woestyne

Reakties gesloten