Appeltjes van het Meetjesland

Lezingenreeks 2021 afgelast

U had vermoedelijk stilaan een uitnodiging voor een nieuwe lezing van ‘het samenwerkingsverband’ tussen het Historisch Genootschap van het Meetjesland en diverse ‘erfgoedverenigingen’ verwacht. Bij het opsturen van het jaarboek naar onze leden hadden we in de begeleidende brief hierop gealludeerd.

Weken, laat staan enkele maanden, vooraf plannen is momenteel echter nogal moeilijk geworden.

Tijdens een bestuursvergadering – heel wat bestuursleden vertegenwoordigen ook een andere erfgoedvereniging – werd uiteindelijk beslist om dit jaar geen lezingen meer te organiseren en alle energie aan te wenden voor een volledige lezingenreeks in 2022. We steunden hierbij op volgende vaststellingen:

  • een ruime publiciteit voeren met een mooie folder was onmogelijk;
  • op het culturele vlak mocht er weer veel meer, maar toch bleek een deel van het publiek terughoudend;
  • en tot slot de cruciale vraag: hoe zou corona evolueren in het najaar?
    Op het tijdstip van de beslissing werd een mogelijke vierde coronagolf al eens uitgesproken, terwijl er nu meer uitdrukkelijk rekening wordt mee gehouden en er daarenboven al vrij vlot derde inentingen worden geplaatst.

We rekenen op uw begrip en hopen u volgend jaar een goedgevuld programma aan te bieden en vooral in een veiliger omgeving talrijk te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten,
Namens de organiserende verenigingen: Historisch Genootschap van het Meetjesland, Comeet, Erfgoed Aalter, Familiekunde Vlaanderen – afd. Meetjesland, HK Het Ambacht Maldegem, HK Het Land van Nevele, Historisch Lieveland en Vereniging voor Heemkunde in het Meetjesland.

Reakties gesloten